Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров започна 2021 г. с победа

Григор Димитров
Снимка: БТА

Вторият поставен в схемата на АТР 250 тенис турнира „Мъри Ривър Оупън“ Григор Димитров продължава в третия кръг в Мелбърн.

В първия си двубой за годината българинът преодоля 232-ия в ранглистата австралиец Андрю Харис с 6:3, 6:3 на корт "1573 Арина" след малко повече от час игра.

Димитров проби за 3:2, но след това изигра разсеяно своя сервис гейм, направи две двойни грешки и така Харис направи рибрейк. Григор се концентрира и с лекота спечели три поредни гейма, за да приключи сета след 39 минути игра.

Във втората част Димитров отново доминираше. Той проби за 3:1. При 5:3 Гришо сервираше за победата, но съперникът стигна до точка за рибрейк, който беше неутрализиран тутакси с отличен начален удар. После достигна до мачбол, който реализира с форхенд уинър.

Григор наниза 8 аса, но направи и 6 двойни грешки. Той записа общо 24 печеливши удари и също толкова непредизвикани грешки.

За достигането си до осминафиналите 29-годишният хасковлия заслужи 20 точки за световната ранглиста, където е №19, и 5500 долара от наградния фонд.

Следващият съперник на Григор Димитров утре отново е австралиец. Това е 114-ият в класацията на АТР Алексей Попирин. Двамата не са се срещали до момента.

Григор Димитров имаше малко проблеми в мача.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна