Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милен Македонски: Аз съм благословен, че с талант, труд и сърце постигнах всичко

Милен Македонски
Снимка: БНР

Милен Македонски, или както повечето хора го познават като Мишо, е роден в Плевен на 28.08.1966 г. От съвсем малък неговият музикално-артистичен талант го откроява и предначертава пътят му в изкуството. На 6 години започва да свири на пиано и през 1985 година завършва СМУ „П. Пипков” в класа на проф. д-р М. Булева. Учи 2 години в НАМТИ - Пловдив, но прекъсва и по-късно завършва висшето си образование във Вeликотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” със специалност музикална педагогика и класическо пеене.

"Благодаря на Господ, че успя да ме съхрани мен толкова много - творческия потенциал в мен, защото миналата година аз написах 40 нови авторски песни - от март до декември. И това беше единственото спасение и за мен да оцелея в тази чудовищна ситуация, в която се намираме, в която аз не можех да повярвам, дори мислех, че съм в някакъв филм и скоро ще се събудя, но уви все още продължава", каза Милен Македонски в предаването "Нощен хоризонт".

"Нас ни оставиха буквално на улицата, без възможност да се срещаме с нашата публика, без да имаме възможност да се зареждаме с присъствието на нашите слушатели, клиенти, а това е ограбване, което може да съсипе всеки", коментира той.

"За мен годината започна с много приятни приятелски събирания, за да можем все пак да имаме някаква социалност, да не я загубваме и да се надяваме. Стартира и коледният проект, който бях замислил и се надявам тази година да го реализирам“, подчерта Македонски.

Милен Македонски сподели, че театърът е втората му любов. Аз съм благословен, че само с таланта си, с труда си и с това, което правя от сърцето си, съм постигнал всичко".

Той призова да останем верни на себе си и да търсим контакт с близки и приятели. 

За мен е много важно човек да съхрани човечността и цялата доброта, която носим в нас, и да не се поддаваме на озлоблението, на целия този страх, на цялата тази паника, която ни залива от ефира“.

Македонски работи като композитор с голямата наша певица Маргарита Хранова. Заедно създават песните „Тихи стъпки”, „Копнеж”, „Само миг”, „Докога, Маргарито” и много други. През 2017 г. издава и авторския албум „Копнеж“, събрал 11 от съвместните им песни през годините.

Композира за Орлин Горанов, Стефан Илчев, Нора Караиванова, Георги Дюлгеров и други наши поп изпълнители. Освен музиката, Мишо пише и текстовете, както и аранжиментите на повечето свои песни.

Носител е на многобройни награди.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна