Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела Петрова бе наградена за най-добра лекоатлетка

Габриела Петрова получа статуетката от министър Кралев.
Снимка: "Атлетика"

Габриела Петрова получи приза за лекоатлет на България за 2020 година. Церемонията се състоя днес в сградата на Министерството на младежта и спорта в София, но поради противоепидемичните мерки беше без медийно присъствие.

Петрова, която спечели за втори път анкетата на списание "Атлетика", получи стилна статуетка. Призът й бе връчена лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Президентът на БФЛА, Балканската и Европейската атлетика Добромир Карамаринов пък награди Петрова и треньора й Атанас Атанасов със смартфони от българския телеком и партньор на БФЛА - А1.

От Министерството на младежта и спорта Петрова и Атанасов получиха и книгата за българските олимпийски успехи "България на Олимп" с пожелание за призово класиране на Игрите в Токио по-късно през годината.

Карамаринов поздрави специално Габриела Петрова и треньора й Атанас Атанасов, че не само работят на високо ниво в спорта, но и вдъхновяват десетки деца, които тренират лека атлетика по цялата страна.

Министър Кралев честити на Петрова и на нейния треньор и направи обзор на спортната 2020 година.

"Габи успя да покаже в малкото състезания, който имаше, че е прекрасен атлет", каза министър Кралев
"Пожелавам олимпийската година да бъде нейната година. Резултатите на Габриела ми вдъхват оптимизъм и й пожелавам успех в Токио. Нека намери реализацията си на олимпийските игри", добави той.

Габриела Петрова припомни трудната изминала година и състезанията, с които тя заслужи приза за Атлет на България.

"Благодаря на министър Кралев за финансирането, подкрепата на БФЛА и партньорите на федерацията в тази толкова тежка и трудна година. Благодарение на тях, аз имах възможността да се реализирам в тези тежки времена. Пожелавам да сме здрави и всички спортисти да си сбъднат мечтите през тази година", заяви Петрова.

Тя спечели две балкански титли на скок дължина и троен скок, второ място на турнири от Диамантената лига и "Световното предизвикателство", както и записа няколко победи в България.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!