Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България не е нормална държава, никакви закони не функционират

Павел Вълнев: Не могат да се сравняват Цветанов и Борисов

Различава е ги евро-атлантическата им ориентираност, а и Цветанов е принципен човек

Павел Вълнев
Снимка: Републиканци за България

"България не е нормална държава, защото никакви закони не функционират. Трябва да се върне върховенството на закона, в момента няма работещи институции. Хората искат нормалност и някой трябва да се захване с това". Това каза пред БНР бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на "Републиканци за България". По думите му страната днес е по-зле от преди 20 години, когато той е емигрирал в Америка:

"Тогава имаше живот, сега обикаляме страна и виждам как на много места всичко е обезлюдено и разрушено. ... Има един месия, който решава къде какви пари да се раздават. Като обикалях в страната, видях, че никой не е получил нищо. Къде отиват тези пари? Някой трябва да търси наказателна отговорност на управляващите в момента".

Бизнесменът определи председателя на "Републиканци за България" Цветан Цветанов като професионалист и подчерта, че навсякъде, където е работил е оставил резултати.

"Не мисля, че могат да се сравняват Цветанов и Бойко Борисов. Първото, което ги различава е евро-атлантическата им ориентираност. Второто е, че Цветанов е принципен човек".

Според Вълнев бившият втори в ГЕРБ е грешал, защото е работил.

Партията "Републиканци за България" не е лидерска, а проект, в който влизат българи от цял свят, подчерта бизнесменът и уточни, че не очаква материални облаги от вложените от него 1 млн. лева в тази партия. Той беше категоричен, че може да си докаже доходите.

БСП, ГЕРБ и ДПС стоят зад червена линия, която няма да бъде премината за евентуални коалиционни партньори, акцентира Павел Вълнев. 

Той подчерта, че познава Слави Трифонов отдавна и предположи, че ако е бил получил покана от нега, за да влезе в "Има такъв народ", би отишъл, но Цветанов е успял да го привлече в своя проект.

Вълнев заяви, че не планира да се завърне за постоянно в България, но ще помага с каквото може. 

Интервюто на Снежана Иванова с Павел Вълнев в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна