Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Незаконни са всички обекти в района, където момче загина от токов удар

Йорданка Фандъкова
Снимка: БТА

Всички обекти в района на фаталния инцидент, при който от токов удар загина 16-годишно момче на столичен булевард, са незаконни. Това е установила проверка, разпоредена от кмета Йорданка Фандъкова.

Нито един от обектите не е имал документи за въвеждане в експлоатация, включително и павилионът, към който е бил свързан опасният кабел, причинил токовия удар във фаталния инцидент, заяви тя.

През 2018 година са изпратени 6 писма от главния архитект на София Здравко Здравков, за премахване на павилионите, но действия от районната администрация не са последвали. Кметът Фандъкова попита как е възможно кабелът, убил момчето, да е прокаран напълно незаконно, а в същото време да има договор с енергодружеството за доставка на енергия.

„Има много въпроси към ЧЕЗ – Електроразпределение, защото договорът е сключен на базата на една хвърчаща бележка, със запетайка от главния архитект на район „Триадица“. На базата на тази бележка се сключва договор за присъединяване, а в самия договор се казва, че, за да се подаде електричество, за да се подаде напрежение, следва да има няколко документа. Единият от тях е документ за въвеждане в експлоатация на самите съоръжения“.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени