Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кабаков отсъди 3 дузпи в Антверпен

Лиор Рафаелов от Антверп бележи от първата дузпа в мача за 2:1.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българският съдия Георги Кабаков отсъди три дузпи и показа един червен картон в мача Антверп (Белгия) - Глазгоу Рейнджърс (Шотландия) в турнира Лига Европа, като срещата премина през много обрати и в крайна сметка завърши 3:4.

Две дузпи за гостите вкара хърватинът Борна Баришич, втората в 90-ата минута за втория обрат в срещата. Заради нарушението беше изгонен и Абдулайе Сек от домакините. Гостите поведоха в 38-ата минута чрез Джо Айоделе-Арибо, но само в рамките на 1 минута в края на първата част белгийските играчи излязоха напред в резултата. Фелипе Авенати изравни в 45-ата минута, а в продължениеето Кабаков отсъди първата дузпа в мача, превърната в гол от Лиор Рафаелов.

Дузпа имаше и за гостите, които изравниха в 59-ата чрез Борна Баришич. Но Антверп не спря с атаките и в 66-ата минута Мартин Хонгла Юма отново ги изведе напред- 3:2. В последните 7 минути на срещата лидерът в шотландската Висша лига обърна мача в своя полза с гол на Райън Кент в 84-ата минута и още една дузпа, реализирана от Баришич и придружена с червен картон преди това.

На Олимпийския стадион в Рим Арсенал завърши 1:1 с португалския Бенфика, което беше поредното преместване на среща заради рестрикциите срещу коронавирус за идващи от Англия граждани. След нулево равенство преди почивката двата отбора си размениха по едно попадение през втората част. Луис Мигел Пици откри за "орлите" в 54-ата минута от дузпа, но само три по-късно добра комбинация премина през Седрик Соареш, който проби от ляво и центрира. А Бакайо Сака вкара, но първо трябваше да изчака решението на ВАР за редовността на гола, тъй като преди последния пас имаше съмнения за игра с ръка. До края на мача гостите можеха да стигнат и до победата, но Пиер-Емерик Обамеянг направи няколко сериозни пропуска.

Много важен и изненадващ успех постигна Аякс (Амстердам), който обърна Лил с 2:1 като гост. Тимъти Уеа изведе домакините напред в 72-ата минута, но в последните 3 на срещата Аякс успя да спечели. Душан Тадич изравни в 87-ата от дузпа, а Брайън Бробли вкара за 1:2 в 89-ата.

Талиафико от Аякс е изпреварил за топката Челик от Лил.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна