Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Балабанов поведе листата на воеводите в Пазарджик

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов е водач на листата на ВМРО в Пазарджик за предстоящите парламентарни избори. Днес той беше представен в пресклуба на БТА от народния представител Александър Сиди.
На пресконференцията присъстваха общинският председател на партията Георги Копривщенов и областният председател - Кузо Божинов.

Балабанов е познат на обществеността в Пазарджик и областта от работата му в структурите на МВР - като началник на РПУ-Пещера и началник на сектора "Криминална полиция" в ОД на МВР - Пазарджик, както и като заместник-кмет на община Пещера в периода 2011-2017 г., посочи Сиди. 

Той уточни, че останалите кандидати ще бъдат представени през следващата седмицата, а като цел за предстоящия вот в 13 МИР-Пазарджик посочи спечелването на поне един мандат.

Номинацията ми за водач на листата е огромна чест за мен и огромна отговорност, каза Балабанов. Ние, от ВМРО, сме с гордо вдигната глава, защото изпълнихме всичко, което обещахме - и повишението на пенсиите, и спирането на Истанбулската конвенция; обновихме българската армия, изтъкна той. По думите му, основните цели за следващите години са подобряване на доходите и осигуряването на сигурна среда за работа и живот. Българите се умориха от протести, от пандемии, нужно им е спокойствие и разум, и ние обещаваме, че ще подсигурим спокойствието, каза още водачът на пазарджишката листа на ВМРО.


Пред журналистите Александър Сиди коментира възможните коалиции и партньорства в бъдещия парламент, като подчерта, че ВМРО категорично няма да работи с ДПС, БСП и "Демократична България". Той отбеляза, че тези парламентарни избори ще се произвеждат в необичайна обстановка заради пандемията, и ще са първите от 12 години, които ще се организират от правителството на ГЕРБ, а не от служебен кабинет. Според Сиди ВМРО със сигурност ще бъде част от 45-то Народно събрание и призова за висока избирателна активност на 4 април.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна