Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИСУЛ и още три болници в София се включват в масовата имунизация

| обновено на 21.02.21 в 00:10
ИСУЛ – Царица Йоанна
Снимка: bg-wikipedia.org

Болница "Царица Йоанна" ИСУЛ също се включва в кампанията по масова ваксинация срещу Covid-19, съобщава пресцентърът на здравното заведение. Имунизацията с препарата на "Астра - Зенека" започва в неделя от 9 часа във фоайето на кабинетите до Спешно отделение. Желаещите трябва да носят лична карта, няма ограничение на възрастта, уточняват още от болницата.
Три общински болници в София също се включват в извършването на масовата имунизация. От 10 часа ваксинации ще се извършват в Първа, Втора и Пета МБАЛ. 

По-рано днес министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов съобщи, че рязко се е увеличил броят на желаещите да получат ваксинация срещу Covid-19. 

В неделя започва и масовото ваксиниране в Пернишко.

Също в неделя ще бъдат открити пунктове за ваксинация и в болниците в Карнобат и Поморие, както и в медицински центрове в Айтос, Слънчев бряг и Царево. 
В РЗИ-Плевен ваксинирането ще започне в 9 имунизационни кабинета по предварително записване.
В РЗИ-Враца ще работи дежурен кабинет. Зелен коридор за имунизация ще има и в диагностично - консултативния център в сградата на областната болница и в медицински център "Евромед". Дежурните кабинети ще работят от 9:30
В Хасково, от 9 до 12 часа, ще работят три пункта: в сградата на регионалната здравна инспекция, многопрофилната болница в Хасково и в болница "Хигия".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна