Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Шаренкова: БСП изработи своя шанс да е първа политическа сила

Проф. Светлана Шаренкова
Снимка: БГНЕС

БСП този път изработи своя шанс да е първа политическа сила. През последните четири години не направи нито една скрита договорка. Направи промяна в собствената си партия. Тази промяна предполага, че ще има силата да освободи България от задкулисието. Не е тайна, че т.нар. „демократичен преход“ оформи не пазарна, а силово-мутренска икономика“. Това коментира пред БНР проф. Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП. Според нея социологическите проучвания преди вота не дават точна картина за настройката на гласоподавателите. 

Тя подчерта, че въпросът за суверенитета на България е важна част от програмата на БСП

„БСП е единствената партия през последните години, която призна и отговорности, и вини, осъзна и своите грешки. Управлението, формирано от лидера Сергей Станишев, беше еманация на задкулисието. Опарена от тази ситуация, Корнелия Нинова даде своята ясна заявка, че БСП ще бъде партията, която ще изпълнява волята на своите избиратели и няма да служи на корпоративни интереси“. 

В предаването „12+3“ проф. Шаренкова допълни: 

В БСП има приемственост - има хора от години в ръководството и в парламента, но има и много млади хора... БСП е единствената партия, която години изготвя своята визия за България. Тази програма се превръща в идейна платформа за изборите и ясните послания са към хората. Искаме промяна към нормалност“.  

Интервюто с проф. Светлана Шаренкова можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени