Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гривна мартеничка - символ на кампанията "Заедно за децата"

Снимка: nmd.bg

От Национална мрежа за децата започват движение „Заедно за децата, с което призовават цялото общество към отговорно родителство и гражданска активност по темите за децата. Това посочват от обединението.

Като начало на тази кампания и по повод предстоящите мартенски празници в търговската мрежа в цялата страна се раздава специална безплатна гривничка, направена с много любов - като символ на грижата за децата в България. Ако и вие вярвате, че всяко дете заслужава щастливо детство, сложете този символ в знак на съпричастност - призоват от гражданската организация.

140 организации членове на Мрежа за децата и над 10 хиляди професионалисти вече 15 години работят за това всички деца да имат семейство, да бъдат здрави, да ходят на училище, да се радват на дом и закрила.

Всеки може да се включи и във фейсбук игра – снимайте се с гривната, опишете своята мечта за по-добър живот на децата в България и публикувайте на стената си до 15 март. Използвайте хаштаг: #заеднозадецата

А петте послания, събрали най-много лайкове, ще получат специален подарък от Национална мрежа за децата. Това се казва в писмото до медиите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени