Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът Интер отнесе Дженоа с 3:0

Матео Дармиан се разписва.
Снимка: БТА

Интер постигна рутинна домакинска победа с 3:0 над Дженоа и се утвърди на върха в класирането на Серия А. Възпитаниците на Антонио Конте не се затрудниха и увеличиха аванса си на върха на 7 точки пред втория Милан, който в късния мач гостува на Рома.

Ромелу Лукаку отново бе в основата на успеха. Белгийският нападател даде аванс на Интер още в 32-а секунда след асистенция на Лаутаро Мартинес. Матео Дармиан удвои в 69-а минута след пас на Лукаку, а резервата Алексис Санчес оформи крайното 3:0 в 80-а минута.

Каляри постигна важна победа в битката за оставане в елита. Сардинците надиграха последния в таблицата Кротоне с 2:0 като гости. Паволети откри резултата в 56-а минута, а Жоао Педро отбеляза от дузпа за 2:0 четири минути по-късно. Каляри удържа аванса си, макар че игра с човек по-малко в последните 15 минути след червен картон на Харалампос Ликоянис.

Каляри остава в зоната на изпадащите на 18-о място с 18 точки, на 2 точки от спасителната 17-а позиция.

С гол на северномакедонския нападател Илия Несторовски четири минути преди края Удинезе се наложи над Фиорентина с 1:0. С успеха тимът от Удине се изкачи на 12-о място с 28 точки, а Фиорентина остава 16-и с 25 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени