Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висок вкус и естетически усет – това е сборна бижутерска изложба във Варна

Бижута на проф. Димитър Делчев и д-р Мирена Златева
Снимка: Галерия „Папийон“/Фейсбук страница

„365 преживявания“ – новата сборна бижутерска изложба на варненската галерия „Папийон“, носеща вече едно пролетно и ведро настроение. Това е една представителна колекция от бижута, създадени от престижни и наложили се в това изкуство български художници.

Свои творби са представили близо 50 художници, които творят и бижута, и скулптура, и дизайн, работят в различни жанрове и посоки на изкуството. Сред тях разпознаваме имената на Димитър Делчев, доайенът на изкуството на накити и бижута, Иво Борисов, Теодор Лулчев, Николай Сърдъмов, Мирена Златева и други. Акцентът е върху личните преживявания, разнообразието от материали, с които изразяват свободата на идеите си, високия вкус и естетически усет. Това е изложба, която се очакваше с изключителен интерес от публиката и може да бъде разгледана до 17 март 2021 г.

За тези 365 преживявания разказа галеристката на „Папийон“ Виктория Митева в „Артефир“. Д-р Мирена Златева, известен наш скулптор, представител на секция „метал“ към Националната художествена академия, прибави още щрихи към сборната бижутерска изложба в галерия „Папийон“.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна