Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Минчо Христов: Време е да има алтернатива на политическите партии

Снимка: БГНЕС

"Време е да има алтернатива на политическите партии. Крайно време е в парламента да влизат не партийни, а народни представители". Това каза пред БНР бившият депутат Минчо Христов, който ще представлява Движение на непартийните кандидати на изборите на 4 април.

Според него основният проблем на българската политическа система е, че партийните ръководства решават и депутатите от техните партии гласуват в Народното събрание според това, което са решили лидерите им.

"Борим се за вота на честните и почтени българи", заяви той.

Минчо Христов изброи в предаването "12+3" имена на още кандидати от Движение на непартийните кандидати - Стела Банкова, Славчо Велков, проф. Нина Дюлгерова, ген. Радослав Пешлеевски:

"Обединява ни това, че всеки от нас има собствени позиции, които е отстоявал през годините, и ще ги отстоява и в парламента. Обединява ни и това, че нашето движение няма лидер - ние нямаме фюрер, нямаме водач, всички сме гражданска квота и излизаме с името и с лицето си".

Премахването на статута на търговски дружества на болниците и премахване на доплащането в болничните заведения ще е първото нещо, което ще предложи Движение на непартийните кандидати, подчерта Христов. Второто ще е увеличаване на размера на пенсиите:

"Друг пример от нашата програма е пълна ревизия на приватизационните и концесионните сделки. Проверка на имуществото на всички политици и магистрати. Предлагали сме тези неща и преди, когато сме били депутати с госпожа Стела Банкова, сега пак ще ги предложим".

Интервюто на Снежана Иванова с Минчо Христов в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна