Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години Варненски театър

Актьорът Свилен Стоянов: Изпитание е днес да бъдеш творец

Снимка: dramavarna.com

„Вече 40 сезона съм на сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”. Имам чувството с годините, преценявайки избора ми и шанса да бъда актьор, че аз винаги щях да търся това – моментната взаимовръзка с човека, усещанията ни за близост, за споделяния, за задаване на въпроси и търсене на отговор.

Изпитание е днес да бъдеш творец, защото условията не са благоприятни, особено сега, в тази ситуация на пандемия. Но въпреки всичко, празникът, който се случва в тези два часа, тази невероятна взаимовръзка на зрителите, на нас самите, този друг живот, който ние изживяваме, и усещането за подарена взаимност, за светлина... Тази светлина озарява душите на нашата публика и може би ги прави по-добри. И удовлетворението е изключително”, сподели в рубриката „100 години Варненски театър” актьорът Свилен Стоянов.

2021 година е юбилейна за Драматичния театър „Стоян Бъчваров” - на 12 март трупата ще отбележи 100 години от създаването на първия професионален театър във Варна. Рубриката „100 години Варненски театър” представя актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна