Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оги Ковачев за пътешествията, българските планини и кулинарните върхове

Ogy Kovachev on his way to Yakaruda
Снимка: Личен архив

Оги Ковачев е пътешственик, който обича да посещава нетрадиционни дестинации. Дали ще посети древния ритуал Темаскал в Стара планина или пък ще премине пътя Камино де Сантиаго в Испания, неговите истории за хората, които среща по пътя си и за различните предизвикателстава, през които преминава, са пленителни.

Едно от местата, които пътешественикът посещава последно е Якоруда. Само че стига до там не с какво да е, а с Родопската теснолинейка. Той пътува заедно със Сдружението за теснолинейката на трети март и още докато са във вагон-бистрото започват да празнуват с български народни песни и танци. 

Освен да пътува по света и у нас 

Оги Ковачев обича да експериментира и като кулинар. 
"Тирамисуто ми е любим десерт. Сега в пандемията, когато се прибрахме вкъщи, в началото на миналата година, аз реших така да експериментирам. Събрах информация от зет ми, от братовчедка ми и от интернет." Така той прави компилация от различните версии на рецептата и сътворява своето тирамису. 

Повече за неговите предстоящи и минали пътешествия чуйте в звуковия файл съдържащ разговора на Боян Бочев и Мария Бояджиева с Оги Ковачев

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна