Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пети ден броят на заразените с Covid в Благоевградско не пада под 100

Снимка: Pixabay

Три от шестте болници в Благоевградска област - в Сандански, Гоце Делчев и Разлог, са със запълнен капацитет на Covid леглата. За сериозни проблеми и с ваксинацията съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Места няма и в две Благоевградски лечебни заведения. В Областната болница се разкриват нови Covid отделения. От понеделник спира плановият прием и операциите. Пети ден бройката на новозаразените не пада под 100. Въпреки дадените правомощия за налагане на локални ограничителни мерки, засега Регионалната здравна инспекция не предвижда такива, заяви д-р Калоян Калоянов: 

"Ние сме в червена зона, но още не е толкова страшно положението, за да затворим. Всеки ден се увеличават с по малко навсякъде леглата, за да има за Covid болни".

Под въпрос е и приоритетното ваксиниране на хората, заети в изборния процес. Едва 11% от членовете на секционните комисии са се имунизирали до момента: "Пълна липса на организация. Молим се, звъним в РИК, по общините. Моля ви се, дайте ни списъците. Всеки път различни списъци, масово фалшиви телефони, хората отказват - и всичко в последния момент". 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна