Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книгата „Бранимира и вишневото дърво“ подкрепя двойка с репродуктивни проблеми

Снимка: ciela.com

У нас е в продажба романа „Бранимира и вишневото дърво“ с автори Соня Николова и Ивайло Митев. До момента предварителните поръчки на книгата достигнаха 500 екземпляра, което гарантира постигането на основната цел на кампанията. Целият приход от продажбата на книгата, ще бъде дарен в подкрепа на предстоящата репродуктивна процедура на семейството на Мария Борисова и Николай Барзилов, по сметката на избраната от тях клиника.

"Самата кампания мисля, че за 10-и път я правим, на десето семейство ще помогнем и аз се надявам, че скоро ще има още едно българско дете родено".

На 28 февруари се е родило момченце в семейството на Елеонора Зорина от Брегово, област Видин. С част от прихода на романа "Бездетен" семейството е получило 2000 лева.

Ивайло Митев                       Снимка: Ани Костова

Ивайло Митев решил да помага на хора с репродуктивни проблеми в началото на 2009 година. 13 години са продължили усилията на Ивайло Митев и съпругата му, за да се появи дъщеря им.

"Детската смъртност у нас е една от най-високите в Европа. Раждаемостта е ниска".

Ивайло Митев подчерта, че раждането на дете променя всичко, преосмисля живота.

"Детето е изключителна отговорност, постоянен ангажимент. Реализацията на това дете в живота ще осмисли моя живот".

Той подчерта, че всеки тираж на неговите книги ще бъде с благотворителна цел.

„Финансовата подкрепа винаги е стояла на второ място. Идеята е да се намери семейство, което е готово да представи себе си пред обществото. Обществото да се обедини около тяхната мечта и когато тя бъде постигната да се направи обратна връзка с хората, които са помагали".

Съавторът на книгата „Бранимира и вишневото дърво“, Соня Николова, която живее във Валенсия, Испания, сподели, че се е присъединила към инициативата на Ивайло Митев, защото иска да благодари за раждането на дъщеря й, която е на 2 години и 7 месеца.

"Тази книга, историята на Бранимира е път, очакване, душа, обич и аз вярвам, че всеки читател ще намери по нещо в нея и така всички заедно ще помогнем на сътворението на голямото чудо - нов живот".

Според Ивайло Митев в днешно време е много по-интересно да бъдеш различим в обществото с нещата, които притежаваш, а не с това кой си, какво можеш, какво даваш и как реализираш себе си.

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна