Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Павлов за планините и сноуборда

Снимка: личен архив

„През живота си неведнъж са ме поучавали и дори заставяли да „стъпя здраво на земята“, каквото и да значи това, а аз вече карам тридесет и деветата си година и може би съм превалил билото на живота си, но все още не успявам да се справя с тази задача. Ама, хора, аз не искам да стъпвам здраво на земята, аз искам да летя!“

Това са думи на Владимир Павлов – екстремен сноубордист, човек който не само обича катеренето в планината, но и спускането от нея, защото какво иначе ще го накара да се спусне със сноуборд от осемхилядник като връх Манаслу.


През 2019 година той изкачва връх Манаслу в Хималаите и стана първият българин, който се е спуснал със сноуборд от осемхилядник. Владимир Павлов е автор и на книгата „Моите сноуборд върхове“, която може да се чете и като автобиография, но и като пътепис за спусканията му от най-интересните върхове у нас, а също и в Алпите, Доломитите, Кавказ, Памир и Хималаите.

„Животът трябва да се живее и рискове трябва да се поемат, човек трябва да има предизвикателства и да гони своите върхове, независимо дали те са в планината или някъде другаде“, казва още Владимир Павлов.


Разговорът с него е не само за книгата му „Моите сноуборд върхове“, но и за екстремния сноуборд и за планините у нас, а и по света.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна