Eмисия новини
от 08.00 часа

Гледайте на живо

Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Калфин и предизвикателствата пред новия пост в най-старата европейска агенция

Ивайло Калфин
Снимка: БГНЕС

Получих пълна подкрепа за поста от българска страна. Подкрепата няма общо с политическите процеси, беше в личен план“. Това сподели пред БНР Ивайло Калфин, който беше избран за изпълнителен директор на Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд, базирана в Дъблин, Ирландия. 

Той е получил поста при конкуренцията на 100 кандидати след избор, продължил година и половина. 

Европейската фондация за подобряване на условията на живот и труд е най-старата европейска агенция, създадена през 1975. В нея работят около 100 души - изследователи. Агенцията не взема решения, но разработва теми за вземане на важни решения. 

„В момента работи много активно върху ефектите, свързани с пандемията, промените, свързани с цифровизацията, с климата. Как се отразяват на работните места, на квалификацията, на баланса между личен живот и трудова ангажираност“, обясни Калфин в предаването „12+3“. 

Той ще поеме поста в началото на лятото

Интервюто с Ивайло Калфин можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Гледайте на живо