Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Пенчев: В основата на един добър филм е добрата история

"Като за последно" премиерно на София филм фест

Снимка: SFF

Новият български филм на режисьора Ивайло Пенчев „Като за последно“ се представя като премиерно заглавие на 25-ия София филм фест (юбилеен, хибриден), който се открива на 11 март. Това е третата комедия на Ивайло Пенчев след "Летовници" и "Корави старчета". "В основата на един добър филм е добрата история", твърди режисьорът.

„Като за последно“ вече бе представен с огромен зрителски успех на фестивала на българското игрално кино „Златната роза“ през 2020 г. и бе отличен с наградата на публиката.

Един от главните герои в „Като за последно“ е възрастен, богат и известен писател, който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в беда, по нетрадиционен начин – предлага ѝ да се оженят... Това поражда поредица от комично-драматични събития, абсурдни преживявания на морския бряг, разкриващи човешките взаимоотношения. 

„Като за последно“ е събрал съзвездие от любими на български актьори – Васил Банов (в ролята на писателя), Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов, като представя и млади таланти – Тони Минасян и номинираната за „Златен глобус“ Мария Бакалова.

"Изключително леко се работи с Мария. Тя е талантливо момиче. Яви се на кастинг в голяма конкуренция, но в нея аз открих един специфичен чар – не толкова физическата красота, колкото вътрешен импулс, духовност, притежава изключително трогателен поглед. Има нещо необичайно в нея, което на мен лично много ми допадна. Мария Бакалова бе изключително подготвена на снимки, знаеше всичко по сценария и мога да кажа, че е изключително амбициозен човек – готова е да прави ако трябва и 1200 дубъла, докато стане перфектно."

„Рецептата за добър филм е да има история и тази история да бъде добре разказана. Рецептата е хората, които гледат историята, да си зададат въпроси, дори и да не намерят отговори във филма. И да остане някакво чувство у зрителите. И то да бъде положително. Много ми се ще моите зрители да излизат от филма с усмивка“, споделя Ивайло Пенчев за филма.

Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – SFF

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна