Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русе училищата няма да затварят

Снимка: БГНЕС

В Русе учениците ще продължат да посещават учебни занятия в сградите на училищата, но от понеделник се въвеждат ограничителни мерки спрямо пенсионерските клубове, школите за извънкласни дейности и групите по танци.

123 са засега свободните легла в болниците на Русенска област, като 3 от тях са в интензивните сектори. Това съобщи днес председателят на Областния оперативен щаб Свилен Иванов и обяви девет мерки, които обаче ще влязат в сила от понеделник.

Тенденцията за увеличение на броя на заразените с корона вирус се запазва през тази седмица и до 1 април се преустановяват масовите събирания на открито и закрито, репетициите в читалищата и школите, занятията в езикови и обучителни центрове. Деца без придружител няма да бъдат допускани в заведения за хранене и развлечения, в това число ресторанти, заведения за бързо обслужване, кафе-сладкарници, молове и търговски центрове.

"Надяваме се с тези мерки да намалим натиска върху болничните заведения и да намалим изобщо заболеваемостта в нашата област", каза председателят на Областния оперативен щаб Свилен Иванов и поясни, че засега училищата остават отворени.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна