Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският фонд за жените подкрепя проекти за общностно развитие

Светлана Михайлова
Снимка: Български фонд за жените

Провежда се второто издание на Програмата за общностно развитие на Българския фонд за жените. Днес изтича и крайният срок, в който всички представители на общности в цялата страна могат да заявят своето участие. Програмата цели да подкрепи общностни лидери и активни хора в усилията им да сплотяват и мобилизират общностите си, да насърчи инициативи, свързани с обединяването на гражданите за по-добра обществена среда.
Водещата цел на програмата е да подпомогне неформалното включване и обединение на гражданите в разрешаването на обществени проблеми, останали встрани от държавната подкрепа, както и да популяризира общностната филантропия.

Българският фонд за жените отново се обръща към всички, които активизират своите общности, след като през 2020 организацията реализира първото пилотно издание на програмата за общностно развитие. Партьнор на проекта е Българското национално радио.

"Сега се опитваме да планираме и до 14 март събираме кандидатури на желаещите да се включат в програмата за общностно развитие, като попълнят кратък формуляр, в който да ни разкажат за себе си, къде работят, с каква общност работят и какво искат да направят в общността", каза Светлана Михайлова от Българския фонд за жените.

Българският фонд за жените ще приема общностите по географски, професионален критерии, по интереси или по определен признак - местни общности, родители, студенти, хора с увреждания.

"Имаме изключително разнообразни проекти както миналата година, така и сега - участници под 18 години, които искат да работят в местната си общност за облагородяване на пространства, екологични теми, някаква специфика на местната общност, достъп до ресурси, имаме и хора в пенсионна възраст. Миналата година имахме общността на жените мотористки", допълни Светлана Михайлова.

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна