Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Верстапен най-бърз в последния ден от тестовете в Бахрейн

Макс Верстапен
Снимка: БГНЕС

Макс Верстапен (Нидерландия, Ред Бул) записа най-добра обиколка по време на последния ден от предсезонните тестове на Формула 1 в Сахир, Бахрейн. Той завърши пред Юки Цунода (Япония, АлфаТаури), който довърши своеобразна двойна победа за захранваните от Хонда машини.

Цунода направи серия от летящи обиколки с гумите с най-мека смес С5, а Верстапен все още беше на С4. Нидерландецът обаче завърши първи в чарта с време 1:28.960 минути, а японецът от АлфаТаури остана на 0.093 секунди. Серхио Перес (Мексико, Ред Бул) пък бе първи сутринта също с С4 гумите на австрийския конструктор.

Трети за деня остана Карлос Сайнс (Испания, Ферари), който трябваше да преодолее и проблем с хидравликата. Той обаче завъртя 79 обиколки, а неговият съотборник Шарл Льоклер (Монако) бе втори в сутрешната сесия и десети в сборното класиране.

Световният шампион Люис Хамилтън (Великобритания, Мерцедес) загуби ценно време в теста, след като бе задържан за около час в гаража. Той излезе на пистата със скриването на слънцето и използва С5 за пето място в сборното класиране. Валтери Ботас (Финландия, Мерцедес) бе седми сутринта и 16-и в сборното класиране след 80 обиколки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна