Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алма Алтер“ се готви за премиерни спектакли

Снимка: „Алма Алтер“

Въпреки пандемията и с разрешението публиката да заема 30% от местата в залите университетският театър към Софийския университет се готви за премиерни спектакли

Експерименталното изкуство, каквото правят в театър „Алма Алтер“ по време на пандемия, е като навсякъде – с огромно желание за работа от страна на артистите и с ограничения за репетициите и за публиката. 

Зрителите са канени на събитие, което се представя като единствено по рода си – поетически спектакъл със заглавие „Словото като спасение“. На него ще се чуят в сценична форма едни от най-интересните произведения от поетическия едноименен конкурс, музика, написана специално за събитието. 

В сряда, 17 март, от 18.00 часа ще се играе най-новият спектакъл на театъра „Когато няма апетит за череши“ по текст на полската авторка Агнешка Ошецка. 

„Гаврошовци и котета разбойници“ е проект, финансиран от Министерството на културата. Това е оригинален български мюзикъл върху творчеството на Гео и Леда Милеви, по повод честванията, свързани с 125 години от раждането на Гео Милев и 100 години от раждането на Леда Милева. 

Всички спектакли ще могат да се гледат онлайн на живо. Професионално заснети, те ще бъдат качени в YouTube канала на театър „Алма алтер“

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна