Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Сбогом, Джони“ на "София Филм Фест"

Снимка: Pixabay

Филмът "Сбогом, Джони“ по сценарий на проф. д-р Марин Дамянов ще бъде премиерно представен пред зрителите на 25-ия "София Филм Фест". Режисьор на игралния филм е завършилият образованието си в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" Константин Буров.

"Джони е във филма човек на злото, който първоначално създава впечатление на добър, ерудиран, културен човек, който ще ни помогне, спаси, а после ни обсебва, прави ни зависими от него, безпомощни, кара ни да се откажем от собствения си живот, от реализация, от любов, от всичко, за да запази властта. Става дума за много прости и традиционни неща, които са стари колкото света, за избора между добро и зло, избора да бъдеш себе си или да бъдеш роб на някой. Той да решава кой си ти и какъв си. Едно момче прави катастрофа, попада в затвора", каза в предаването „Преди всички“ проф. д-р Марин Дамянов, преподавател по "Кинодраматургия" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Актрисата Християна Стоименова е в ролята на Ния. Тя е носител на награда на Съюза на българските артисти от Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература през 2020 година. Ученичка е на проф. Цветана Манева:

"Аз помогнах на себе си с научаването на това да бъда търпелива, да не получавам всичко на всяка цена и веднага, да се боря и да отстоявам принципи. Ния ме научи да бъда малко по-смирена, отколкото бях преди", коментира Стоименова.

Георги Керменски и Деян Георгиев са другите актьори във филма. 

"Играха много искрено и самоотвержено Християна и Деян. Георги Керменски се опита да влезе в образ. Не му беше лесно", подчерта проф. д-р Марин Дамянов.

Интервютата можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна