Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатен онлайн хакатон за ученици и студенти във Варна

2
Снимка: varna.bg

От 26-и до 28-и март се провежда безплатен онлайн хакатон за ученици и студенти – “Smart Solutions for Smart Varna”. Участниците ще разработват умни решения, които да направят Варна един по-дигитален и модерен град.

Офис мениджърът на Центъра за изследване и прилагане на нови информационни и комуникационни технологии към Икономическия университет във Варна Петя Петрова разказва за инициативата в “Нашият ден“:

Какви са правилата за участие? Кой може да се запише?

“Могат да се запишат ученици и студенти. Хакатонът ще се проведе изцяло онлайн. Основната комуникация с участниците по време на провеждането ще се състои в платформите Discord и Zoom.

По време на хакатона участниците ще разработват умни решения за Варна в следните направления: дигитализация на управлението и администрацията, инфраструктура и околна среда, дигитализация на образованието, спорт и свободно време, здравеопазване по време на пандемия и още…“


От звуковия файл можете да научите повече за това как ще бъдат оценявани различните отбори, какви са наградите, кога и от колко часа е откриването и може ли да се включат и зрители?

Разговора можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна