Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкриват 17 легла за ковид пациенти в болницата в Елхово

Снимка: Иван Иванов

Продължава да се усложнява ситуацията в ямболските лечебни заведения. От днес в общинската болница в Елхово се разкриват 17 легла за пациенти с ковид за общините Елхово и Болярово. 

В общинската болница "Иван Рилски" няма да се лекуват тежки случаи, тъй като в лечебното заведение няма интензивно отделение. Там ще бъдат настанявани пациенти с пневмония и положителен тест за Covid.

Единственото отделение по реанимация остава в държавната болница в Ямбол и то от няколко дни е препълнено. Зам.-директорът му д-р Валентин Вълчев за пореден път призова да се търси навременна помощ и пациентите да не се самолекуват.

"Не се самолекувайте! Нека всеки пациент да се обръща, при най-малките симптоми към своя личен лекар. Ако са почивни дни, нека се обръща към Спешното отделение на най-близката болница", призова медикът. 

Продължават проверките на служителите на РЗИ за спазването на мерките, както в областния град така и по общините, уточни секретарят на РЗИ-Ямбол Донка Желева. Масово по селата не се спазват забраните, опитват се да заобикалят заповедта в големите магазини, в смисъл че по заповед е 300 квадрата, нетна площ, могат да работят- те си слагат някакви прегради. 
 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени