Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юлия Цинзова:

Маратон на четенето и много подаръци в Столичната библиотека за децата

Снимка: Столична библиотека

Столична библиотека и театър „Възраждане“ отбелязват заедно Международния ден на детската книга.

В програмата e са предвидени представлението „Трите прасенца“, маратон на четенето, литературни викторини с награди, каза в предаването „Хоризонт до обед“ Юлия Цинзова, директор на Столичната библиотека.
„ Залите ни са препълнени с деца с техните родители. Разбира се, спазват се всички противоепидемични мерки. В празничната програма са включени срещи с популярните писатели Марин Бодаков и Милена Гартли, любопитни викторини с награди, занимателни игри с роботчета-пчелички и много изненади. За всички малки участници заедно със Столична община сме приготвили подаръци - нови интересни детски книги.
Към празника ще се присъединят Асоциация „Българска книга“, както и посолството на Кралство Швеция в България с подаръци - новото издание на култовата “Пипи Дългото чорапче”. А приказките са нашето огромно богатство, през което формираме ценности у децата", каза още Цинзова.

В Столична библиотека се намира най големият в България детски център, който има 67 хил. тома книги и 15 хилядна детска читателска публика. „За най-важните хора на света“ - гласи слоганът в една от залите на центъра.

Детският център на Столична библиотека стартира през месеца на детското четене - април, нови кампании като онлайн инициативата, посветена на приказките на Ханс Кристиан Андерсен в рамките на традиционния „Час на приказката”. Всяко дете, което иска да участва, може да изпрати свой клип с любимата си приказка на великия разказвач. На 2 април стартира и национален конкурс за комикс рисунки на тема „ТРИятели”. Отличените творби ще бъдат представени в изложба за 24 май.

А какво обичат да четат децата чуйте в анкетата на Спас Крайнин:

Още по темите в звуковите файлове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна