Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Дончева: Ключови лостове за натиск трябва да се избият от ръцете на ГЕРБ

Татяна Дончева
Снимка: БГНЕС

„При този фрагментиран парламент да се правят колосални неща ми се струва свръхамбициозно, но промяна в изборното законодателство е наложителна.“ Това мнение изрази пред БНР лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Движението е част от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“

Трябва да се направят промени в ключови държавни структури, които сега крепят ГЕРБ в държавната администрация, смята Дончева. Според нея ключови лостове за натиск на Бойко Борисов и ГЕРБ „трябва да бъдат избити от ръцете им“.

Бойко Борисов си търси спасителен пояс и смята, че по този начин го хвърля на някого, изтъкна Дончева относно снощното изявление на премиера.

„Изправи се! Мутри вън!“ не биха излъчили кандидат за експертно правителство, посочи тя.

Не е прилично на най-малката парламентарна група да дава акъл на по-големите, допълни Татяна Дончева. Според нея Слави Трифонов трябва да каже неща, които досега не е казвал.

Ходът, първият, ще бъде на Слави Трифонов. Нашият ход ще бъде следващ. Да подсказваме някакви ходове, това означава да пускаме карти в играта, преди да ни е дошъл редът“, коментира Дончева в предаването „Преди всички“.

Запитана колко е консолидирана коалицията „Изправи се! Мутри вън!“, Татяна Дончева поясни, че това ще стане ясно, когато се задейства изборната технология за определяне на мандатите и депутатите, които влизат в следващото народно събрание.

Като видя състава на групата, мога да ви кажа нещо повече. Сега не мога да ви кажа нищо повече, защото дори не знам кой ще участва в тази група.“

Цялото интервю слушайте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна