Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бабикян: Предизвикателството пред новия парламент е да се намери най-малкото общо кратно

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Не очаквах по-висок резултат на изборите. Изпълнихме задачите си - не виждам вариант, в който Бойко Борисов да направи кабинет; патериците на Борисов са изблъскани; влязохме в парламента“. Това каза пред БНР Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри, вън!“. 

Според него сложността на сегашния парламент идва не от броя на партиите, които ще влязат в него, а от мъдростта те да намерят най-малкото общо кратно, върху което да стъпят, за да може България да се върне към законността, свободата, демокрацията, почтената пазарна икономика. 

„Били сме свидетели на правителства на малцинството. При желание и при поставяне на националните интереси над личните е възможно... Всеки трябва да направи избор - или да остане чист само в комфортното обкръжение на харесващите го и да не постигне реформи, или да се наложи да понесе имиджови щети, но да свърши работа“. 

В предаването „12+3“ Бабикян допълни: 

„Няма гаранция, че едни предсрочни избори ще възпроизведат друг резултат или по-лесен парламент, който да постигне консенсус за едно работещо реформаторско правителство“. 

Интервюто с Арман Бабикян можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна