Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Николай Михайлов: Слави Трифонов заема нишата, която Борисов овакантява

Николай Михайлов
Снимка: БГНЕС

Събитието на тези избори е фактическият политически край на Бойко Борисов. Но никога не трябва да се подценява възможността да възкръсне отново. Защото се събужда тъгата на избирателя, тъй като той има несломима харизма. Той е политически тотален, реториката му е безсрамна, той може много в сферата на творчеството на илюзии... Но има риск наистина да загине, ако управлението бъде разгледано подробно“. Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов, политически анализатор, психиатър и богослов. 

Според него Слави Трифонов се е настанил в нишата, която Бойко Борисов е овакантил

„Българската политика не може да мине без този тип човек. Бидейки манталитетно сроден с Борисов, има преимуществото да функционира в отсъствие. Той присъства, като отсъства - нещо, което не е характерно за българската политика. Той стои в сянка, защото е политически нечленоразделен. Повече от съмнително е, че той има хора, които могат да управляват държава“. 

По думите му БСП е „херметически затворена в себе си формация“

В предаването „12+3“ д-р Михайлов допълни: 

Борисов се бои от това да бъде ускорено дискредитиран. Бои се от това президентът да поеме инициативата за кабинет. Това са страшилища за Борисов. След изборите той изглеждаше полуразкаян, полуизплашен... В следващата седмица през гласуването за парламентарен председател ще си дадем сметка за готовността да се консолидира този анти-Борисов вот... Този парламент има добри перспективи да се изпокара. И не партия срещу партия, а човек срещу човек“. 

Според д-р Николай Михайлов идват нестабилни, конюнктурни правителства

„Идва мощен вход за целия ляво либерален пакет на световната олигархия. Сега ще бъдем притиснати от администрацията на Джо Байдън и ще бъдем на фронтовата линия на почти психотичното противопоставяне с Русия“. 

Интервюто с д-р Николай Михайлов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!