Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Книжна премиера:

Захари Карабашлиев представя "Опашката" в Бургас

Първата среща с читатели е от 18.30 в градската библиотека

Колко дни трае любовта, ако има опашка? Отговорът на този въпрос можете да получите лично от автора на романа „Опашката“ Захари Карабашлиев. Той ще представи новата си книга днес пред бургаска публика. Срещата е от 18.30 часа в новата градска библиотека. Пред БНР-Бургас Карабашлиев сподели:

"Това е любовна, трагична, драматична история, разказана по същия начин, по който аз за добро или за зло разказвам, но очертава едни други неща, изместени леко по напред във времето, десетина година напред, когато е минала не само първата пандемия, в която сме сега, а и втората. Книгата разказва как се е променил света, страната или как не се е променил по-скоро. Всъщност една двойка е изправена пред сериозно изпитание-жената изведнъж се оказва, че има опашка, а на мъжа му е предложено да участва в следващите президентски избори."

ЗАХАРИ КАРАБАШЛИЕВ В ИНТЕРВЮ ЗА БНР БУРГАС: „Опашката“ е критика на интелектуалеца от новото време"

Захари Карабашлиев пише проза и драматургия, автор е на бестселъра "18% сиво" с 25 преиздания в България и преводи в Съединените щати, Франция, Полша, Словакия, Хърватия, Сърбия и други - класиран сред стоте най-любими книги на българските читатели в кампанията на BBC "Голямото четене". Носител е на наградите "Роман на годината" (Фондация "ВИК"), "Хеликон", "Аскеер" и други. Негови разкази и пиеси са публикувани в книгите "Кратка история на самолета", "Симетрия", "Откат" и други сборници и списания, превеждани са на много езици. Включен е в престижната американска антология "Най-добрата европейска проза" 2018.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна