Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу насилието организират в кв. "Банево"

| обновено на 10.04.21 в 08:29
Снимка: Pixabay

Мирен протест срещу насилието между малолетни и непълнолетни деца ще се проведе днес от 13:00 часа в бургаския квартал Банево. Повод за недоволството е последният случай на блудствени действия спрямо малолетно момче, в същия район. Вероятните извършители - две непълнолетни лица, са в Дома за временно настаняване към  полицията. По случая работи бургаската районна прокуратура. Нина Вангелова от организаторите на протеста пояснява:

 "Протестът е, за да покажем гражданската си позиция, че не спим, че сме будни и адекватни. Искаме насилието под всякаква форма да спре. Искаме жертвите, които са били подложени на всякаква форма на насилие, да споделят за проблема, да не ги е страх, да не ги е срам, да знаят, че не са сами. Ще се събира също и подписка за заетост на учениците през ваканциите и ще се опитаме да въведем в училищата нов предмет - "Гражданско образование".

Идеята е децата да се включват в обществени мероприятия, като почистване на площи, боядисване и като цяло грижа за местността в която живеят, допълни Нина Вангелова. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени