Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзов медал за България на ЕП по таекуондо, Влади Далаклиев изтощен функционално

Илина Иванова донесе първия медал за България на европейското първенство по таекуондо, олимпийска версия, което се проежда в София. Българката  спечели бронз в категория 53 килограма като в полуфиналите отстъпи пред рускинята Татяна Милина. Въпреки доброто начало на Иванова, рускинята успя да обърне срещата и да се поздрави с убедителна победа .

Божидар Аврамов стигна до четвъртфиналите в категория 63 килограма, където не успя да преодолее  световният шампион за младежи и европейски вицешампион Хакан Реджбер (Турция) и завърши на 5-то място в своята категория.

Владимир Далаклиев на турнира за Големия шлем

В категория 68 килограма една от най-големите ни надежди за отличие Владимир Далаклиев с загуби още в първата си среща. Бронзовият медалист от световното първенство в Корея не можа да се противопостави на поляка Матей Шчезновски.


"Доста тежко за мен. Просто не бях аз. Последната една-две седмици нещата се объркаха.  Може би от свалянето на килограми и диетата ми отне доста енергия. Въбоще в мача финкционално нещата бяха 0. Не можах да използвам нито потенциала си, нито опита си, нито уменията си. Това доведе до това представяне. По време на тренировките и по време на лагерите бях добре. В динте преди състезанието обаче имаше умора от свалянето на килограмите, но наистина не очаквах това. Може би не успях да се вдигна след кантара и да възстановя както трябва", сподели след мача специално за БНР Влрадимир Далаклиев. 

В утрешния ден при мъжете излизат играещият треньор Фарзад Золхадри и Теодор Здравков, а при жените българското участие е от Емилия Тасева и Калина Петрова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна