Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Биляна Дудова на финал без да даде точка

Биляна Дудова
Снимка: bul-wrestling.org

Трикратната европейска шампионка Биляна Дудова постигна две победи без да даде техническа точка в сутрешния сеанс на турнира по борба "Дан Колов-Никола Петров", който продължава в Пловдив. На старта в категория 57 кг Дудова бе категорична над Джулия Родригес (Бразилия) - 5:0, а след това разгроми и Ерика Богнер (Унгария) с 9:0. И в своеобразен финал в групата, а и в категорията, Дудова ще срещне Рамона Галамбос (Унгария) в следобедния сеанс, който започва от 16 часа в зала „Сила“.

При мъжете в класическата борба двама българи стигнаха до полуфиналите в категория 67 кг. Дейвид Димитров победи чилиеца Кристобъл Торес с 9:0 и за място на финала ще спори със сърбина Мате Немеш, призьор от световно и европейско първенство. В другия сблъсък Августин Спасов се справи с грузинеца Георги Шотадзе с 9:3 и по пътя към финала също среща сърбин – Себастиян Нат. При 77-килограмовите полуфиналист е Стоян Кубатов, който постигна две победи до момента – 9:0 срещу Алекса Ерски (Сърбия) и 8:6 срещу Еркан Ерген (Турция). Следващият му съперник ще бъде Виолексис Ривас (Венецуела).

А в тежка категория на свободната борба - 125 кг, Ислам Адизов е полуфиналист. На старта младият национал загуби от иранеца Амин Тахери с 0:10, а след това се справи с грузинеца Алекси Жоржомани - 2:0. И в следобедния сеанс среща венецуелеца Хосе Диас. В категорията са шестима състезатели, разпределени в две групи, които играят всеки срещу всеки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна