Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин Бодаков: Социалните мрежи навредиха много на естеството на демокрацията

Снимка: БГНЕС

"Все още не мога да разпозная своите чувства - дали това, което изпитвам, е умора или тъга, защото аз имах на 4 април по-специален опит, бях представител на една от коалициите в конкретна избирателна секция като пазител. Напуснах своя луксозен социален балон и видях какво реално се случва. Все още размишлявам, опитвам се да преработя и чувствата си, и мислите си, да преценя как и аз оттук нататък продължавам занапред. Дадох си сметка как малките камъчета могат да преобърнат колата на демокрацията. На практика не искам никой никога повече да ме гледа високомерно, надменно защо настоявам за спазване на правилата, на духа и на буквата на Изборния кодекс". Това каза за БНР Марин Бодаков, поет, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски". 

Според него един от основните проблеми на обществото е, че не се спазват правилата:

"И хора, които гледат с изключително високомерие като наивници на тези, които настояват да се спазват правилата. Аз си давам сметка, че спазването на закон може да доведе и до извращение".

Той подчерта, че е много лош знак свръхупотребата на социални мрежи:

"Струва ми се, че социалните мрежи навредиха много на естеството на демокрацията. Истеризацията в социалните мрежи не доведе до ново демократично качество, включително и по отношение на изборите". 

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна