Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През 2021 г.

Чистят 120 км речни участъци в Столичната община с 2,65 млн. лева

Снимка: Столична община

Започва плановото почистването на речните корита, съобщиха от Столичната община.

Ангажираните с това фирми почистват коритото на река Боянска в район „Красно село“, река Суходолска при моста на ж.к „Толстой“ и река Аджибарица при ул. „Ангел Каралийчев“. 

С приоритет се извършва преглед на водостоците на "Софийски околовръстен път" – Южна дъга и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации при топенето на снеговете и  по-обилните валежи през пролетта.

До края на месеца ще започне почистването на  участъци от река Суходолска в район „Илинден“, дере по ул. „Планинец“ в район „Витоша", река Боянска бара и река Бара изливо в район „Триадица“, река Слатинска в район „Подуяне“, река Аджибарица в район „Студентски“, река Новачица в район „Изгрев“, реките Габровница, Уршак, Балшенска.

През 2021 г. в Програмата за планово почистване на речни корита, преминаващи през урбанизираната територия на Столичната община, са включени 233 речни участъци с обща дължина над 120 километра.

За целта общината е осигурила 2 654 898,58 лева от бюджета на общината и от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна