Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Брайтън изпусна Евертън

Брайтън - Евертън - 0:0
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на Брайтън и Евертън не успяха да излъчат победител в срещата помежду си от 31-ия кръг на Премиър лийг. Мачът завърши при нулево реми, но домакините има за какво да съжаляват, че не взеха трите точки тази вечер. Те саздадоха доста положения, но така и не намериха верния път към гола.

"Чайките" поеха инициативата още през първата част, докато "Карамелите" предимно се отбраняваха. Якуб Модер отправи опасен изстрел в 18-ата минута, но топката премина над вратата. След това Неал Мопе стреля с глава в 31-ата минута, но и той не бе точен. Три минути по-късно и Ив Бисума имаше чудесна възможност, но и той не успя да намери очертанията на вратата.

Брайтън - Евертън - 0:0

През второто полувреме събитията на терена не се промениха особено. В 67-ата минута при едно заучено положение след корнер топката бе подадена на Модер, който обаче стреля над вратата. Десет минути по-късно Мопе бе изведен на добра позиция в пеналта, но и той пропусна. В 78-ата минута Робин Олсен бе принуден да прави блестящо спасяване след изстрел с глава на Люис Дънк. След това и Леандро Тросар стреля опасно от фаул, но и той не успя да се разпише.

В същото вреве играчите на Евертън рядко се озоваваха в добри позиции в атака, но в самия край на мача можеха от нищото да измъкнат трите точки. Алекс Иуоби получи на добра позиция, но изстрелът му профуча над напречната греда.

След това реми Евертън остава 8-и с 48 точки, но е и с мач по-малко. Брайтън пък заема 15-ата позиция с 33 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна