Eмисия новини
от 01.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Полет и отломки“ – изложба на скулптора Георги Маринов

4
Георги Маринов
Снимка: Ани Петрова

Галерия „Контраст“ представя самостоятелната изложба на скулптора Георги Маринов, която има заглавие „Полет и отломки“. Основание за това посвещение има двете посоки в експозицията, която показва  последните търсения на художника и в скулптурата, пластиката и в живописта. В средата на залата виждаме пластики от витошки гранит и черен мрамор, с теми като „Шлемове“, „Портали“, „Вавилонската кула“ и други. Изненада за мнозина са нещата, които показва Георги Маринов по стените на галерията – голям цикъл „Облаци“, рисунки на небесата, в различни колоритни нюанси, като контрапункт на произведенията от гранит и мрамор. Експозицията може да бъде разгледана до 20 април 2021 г.

Георги Маринов е художник, който не толкова често прави самостоятелни изложби (дълги години бе галерист на „Българи“) но сега творбите му в галерия „Контраст“ са като една престижна селекция за неговото изкуство. Освен самия скулптор в звуковия файл може да чуете и професор Аксиния Джурова, по чиято идея изложбата се нарича „Полет и отломки“.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия