Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистът Искра Ангелова за професионалното развитие и семейството

Искра Ангелова
Снимка: БНР

"Аз не знам как може да се говори за напредък. България е най-бедната, най-болната, най-необразованата, най-корумпираната държава в Европейския съюз, най-нещастната", каза за БНР Искра Ангелова, журналист, актриса и филолог.

В продължение на 14 години тя водеше предаването "Нощни птици" в Българската национална телевизия. В екипа на предаването беше и музикантът Михаил Шишков. Той определи Искра Ангелова с три думи - талант, идеализъм и принципност.

"Искра е много лоялен човек, приятел, партньор, колега, винаги е заемала позиции - житейски, социални творчески и винаги ги е отстоявала без компромис".

Шишков каза, че Искра Ангелова харесва джаз, качествена поп музика, а също музиката от края на 60-те и 70-те години на миналия век.

В предаването "Нощен хоризонт" театралният режисьор проф. Пламен Марков, който е и преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, коментира, че Искра Ангелова има ясни критерии за морал, за кауза.

"Много е амбициозна. При нея това минава през филтъра на смисъла, на морала, на каузата и това я отличава от други възпитаници, които са по-борбени и са готови със зъби и лакти да продължават напред. Никога след това не съм се разочаровал от Искра. Това е нещо, което тя запази и съхрани и досега".

Искра Ангелова е завършила Българска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Димитрина Гюрова и Пламен Марков. През 1993 г. следва един семестър и в италианската театрална академия „Silvio D’Amico“ в Рим. Искра е завършила магистратурата си по телевизионна и радио журналистика в Университета „Емерсън“ в Бостън, САЩ.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна