Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест срещу пияни и дрогирани шофьори в Бургас

Протестът е насрочен за 12 часа пред Съдебната палата в Бургас.
Снимка: Свобода Атанасова

Протест срещу неефективността на системата на управление и контрол на пътищата, срещу пияните и дрогираните шофьори ще се проведе днес в Бургас. Датата е избрана за годишнината от смъртта на журналиста Милен Цветков.

В България няма страх у шофьорите, който да ги спира да се качват пияни и дрогирани зад волана, коментира организаторът Пламен Янев.

„За това са доказателство и ежедневните сводки, които дори само за град Бургас непрекъснато има наличие на такива шофьори заловени. Може само да гадаем колко не са заловени и всъщност какво количество шофьори карат по нашите улици дрогирани и пияни без да имат абсолютно никакъв страх. За мен това всъщност е основният проблем. Когато един гражданин няма страх, че ще бъде наказан адекватно, той няма и никаква спирачка пред себе си“.

Янев призова всички участващи да донесат цвете, което ще оставят пред Съдебната палата. Това ще е символичен знак, че решенията на съда носят пряко отражение върху живота на хората.

Протестът е насрочен за 12 часа пред палатата.

Подсъдим и задържан под стража за катастрофата, при която загина Милен Цветков, е 23-годишният Кристиан Николов.

Заради наличието на наркотици в кръвта му и високата скорост, с която удря автомобила на чакащия на червен светофар телевизионен водещ, прокуратурата обвини Николов, че умишлено е причинил смъртта му.

В рамките на делото, което се гледа в Софийския градски съд, бяха разпитани над 30 свидетели. Следващото заседание е на 12 май.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна