Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Попова за новата си песен "Истина" пред БНР

Снимка: YouTube

В ефира на „Хоризонт“прозвуча новата песен на Мариана Попова - "Истина", по музика и текст на Биляна Ангелова, музикален продуцент в БНР.

„Биляна Ангелова е усетила с тази песен цялото ми мислене и дух в момента, тя е едно изключително същество“, каза пред БНР известната певица Мариана Попова.

„В тази песен предаваме истината за живота като изпълнен с хубава енергия, както и елементът на любовта, разочарованията, на това, че няма как да бъдем същите, когато ни отнемат любими същества. Тангото в песента вървеше естествено още в началото, под невероятното сцепление на допълващи се енергии - като изпълнител, аранжимент, цялостното създаване на песента", разказа още певицата.

Новият албум на Попова ще носи името на песента, очаква се да бъде готов на 6 юни, на рождения ден на певицата.

Биляна Ангелова
"Благодаря за невероятното изпълнение на Мариана Попова, щастлива съм, че тя осъществи тази песен с невероятното си присъствие. Игор Марковски е продуцент, той се вдъхнови веднага, Момчил Колев направи аранжимента, а Светлин Русев също се включи. Целта на нашето човешко съществуване е да развиваме духа си, а тангото в песента е по желание на Марияна. Правих песента с Емил Бояджиев, светла му памет, преди година и няколко месеца, той първо си мислеше да е за Лили Иванова, после, след пандемията, стигнахме до Мариана Попова, за хубавите неща явно си трябва време и търпение“, каза в „Хоризонт до обед“ Биляна Ангелова.

Музиката и текстът вървяха този път ръка за ръка, посочи още тя.

Игор Марковски сподели пред "Хоризонт", че песента "Истина" ще бъде включена в мюзикъла "Генерална репетиция", който трябва да бъде готов през следващия театрален сезон.

"Посланието на песента е, че животът продължава, каквото и да се случва", каза още Игор Марковски.

Още по темата - в звуковите файлове.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна