Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Отчаяни съпрузи" в нестандартна комедия

Френската комедия, която вече 8 години не слиза от театралния афиш в Париж, се играе във Варна и в София

Димитър Захариев, Явор Бахаров, Бойко Кръстанов, Даниел Пеев
Снимка: Alexander Богдан Thompson

Стендъп комедията „Отчаяни съпрузи“ ще бъде представена на 29 април във Фестивалния и конгресен център във Варна, а на 9 май ще има представление в театър „Сълза и смях“ в София.

Историята на комедията „Отчаяни съпрузи“ на Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра проследява трудностите на „силния“ пол, който трябва да приеме предизвикателствата, поставени му от жените и от обвързването.

„Когато се създава спектакъл трябва да имаш усещане за контекста, в който дадено общество живее, нашият контекст за съжаление си стои мрачен и е хубаво да се правят спектакли, които да спасяват от този мрак“, каза в предаването „Графити по въздуха“ Васил Дуев, режисьор на спектакъла „Отчаяни съпрузи“.

В ролите се превъплъщават Димитър Захариев, Даниел Пеев, Бойко Кръстанов, Явор Бахаров.
„Трябва да правим усилия и да вървим към това да се нормализира по някакъв начин животът, защото културата е важна и трябва да съществува. Тя беше доста ограничена и е трудно в такива времена, но не мисля, че трябва да бъде изоставена съвсем. Все пак вървят ваксинации, надявам се повече хора да успеят да се ваксинират и да се завърнем към нормално протичане на представления, на нормален културен живот“, коментира Бойко Кръстанов.

По думите на Димитър Захариев, за да се получи добър продукт в изкуството трябва да има общи идеи в екипа:
Когато всички членове на екипа имат еднакво виждане и са добре стиковани, работата върви много по-гладко и както нас ни учеха в театралната академия - когато всички заедно можете да плувате в една чаша вода, тогава се получава най-добре“.
Пиесата е нестандартна френска комедия, нарушаваща всички кодове в жанра, която вече осем години не слиза от комедийния афиш в Париж.
Повече можете да чуете от звуковите файлове. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна