Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус печели точка във Флоренция

Алваро Мората отбеляза гол срещу Фиорентина, но Ювентус завърши 1:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Ювентус стигна само до точката при гостуването си на Фиорентина на стадион "Артемио Франки" във Флоренция в мач от 33-тия кръг на Серия А. Двата отбора завършиха наравно 1:1. Душан Влаховиц изведе домакините напред в резултата след точно изпълнена дузпа, а Алваро Мората изравни. „Бианконерите“ определено не успяха да вземат реванш от Фиорентина. Последният път, когато двата тим се срещнаха, „старата госпожа“ загуби с 0:3 в Торино.

След равенството Ювентус е трети с 66 точки, докато Фиорентина заема 14-ата позиция с 34 пункта.

Първият точен удар към една от двете врати дойде в 19-ата минута, когато Никола Миленкович пробва късмета си от дистанция, но Войчех Шчесни внимаваше и спаси.

В 26-ата минута обаче Фиорентина получи дузпа след игра с ръка на Адриен Рабио. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР и Давиде Меса посочи бялата точка. Зад топката застана Влахович, който с технично изпълнение преодоля Шчесни – 1:0.

В 36-ата минута Душан Влахович опита да вкара втория си гол в мача с директно изпълнение от пряк свободен удар, но не намери целта. Две минути преди почивката Аарън Рамзи също стреля неточно от чиста позиция.

В началото на втората част Ювентус възстанови равенството. Хуан Куадрадо комбинира с влезлият току-що в игра Алваро Мората. Испанският нападател опита от малък ъгъл и в крайна сметка топката се озова в мрежата.

В 71-вата минута изстрел на Влахович не затрудни Шчесни. Пет минути преди изтичането на редовното време Кристиано Роналдо не съумя да засече остро центриране по земя на Деян Кулушевски. Португалската звезда на гостите се размина с топката и пропусна да се превърна в герой за своите.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна