Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 засадени дървета в кампания на БМЧК

Снимката е илюстративна
Снимка: burgas.bg

Кампанията "# Умножи Доброто" завърши на 25 април, а целта ѝ бе да се насочи вниманието на обществото към темите екология и климатични промени и да се призоват хората да организират и провеждат повече кампании и дейности за опазване на околната среда.

"Началото на кампанията беше поставено на 22 април - Международния ден на земята. Нашата национална кампания се реализира в партньорство с "Гората.бг", които предоставиха на Българския младежки червен кръст 100 дървета напълно безвъзмездно. През изминалите няколко дни на различни места в областни градове в страната, както и в по-малки населени места, бяха засадени 100 дръвчета. На национално ниво кампанията се реализира чрез голяма акция за засаждане в Националния логистичен учебен център на БЧК в село Лозен", каза в предаването "Рано в неделя" Стели Джамбазова, председател на Българския младежки червен кръст (БМЧК).

Тази година Българският младежки червен кръст отбелязва 100 години от създаването си и кампанията по засаждане на дървета е първата голяма акция, с която символично се поставя началото на честванията.

"Дърветата бяха най-различни като вид - имаме борчета, туи, липи, всякакви дървета, които са съобразени със спецификите на населените места в сраната. В абсолютно цялата страна във всички 28 областни градове в страната бяха засадени дървета, както и в по-малки населени места. Колегите от областните организации сами имаха възможност да изберат конкретното място, на което да бъдат засадени дърветата като това бяха най-различни велоплощадки, паркови пространства, междублокови пространства", допълни Джамбазова.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени