Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Еврохолд“ избра „Джей Пи Морган“ за дълговото финансиране на сделката с ЧЕЗ Груп

Логото на „Еврохолд“ на централата на компанията в София.
Снимка: БГНЕС

„Еврохолд“ възложи на „Джей Пи Морган“ (J.P. Morgan AG) да организира дълговото финансиране на сделката за българските активи на ЧЕЗ Груп, съобщиха от финансовия холдинг. Договорената цена за придобиването на активите е 335 милиона евро.

“Радваме се, че ангажираме една от най-големите и опитни институции в света във финансирането на такива сложни сделки, особено в енергийния сектор. Това е още една стъпка напред към финализиране на придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп в България до края на първата половина на тази година”, коментира Васил Стефанов, ръководител "Сливания и придобивания" в Еврохолд.

През март Еврохолд обяви, че ще увеличи капитала си с емисия нови акции на Българската фондова борса (БФБ), чрез която очаква да набере до 100 млн. евро собствени средства. Предмет на публичното предлагане ще бъдат малко над 79 млн. нови обикновени акции, всяка с номинална и емисионна стойност - съответно 1 лв. и 2,50 лв.

J.P. Morgan AG е германското подразделение на американската банка JPMorgan Chase & Co. и е регистрирана и базирана във Франкфурт. Дейността й се регулира от германската Федерална служба за надзор на финансовите услуги (BaFin), Централната банка на Германия (Deutsche Bundesbank) и Европейската централна банка. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени