Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

100 години Варненски театър

Актрисата Юлияна Чернева: Всеки ден на сцената е щастие

| обновено на 05.05.21 в 16:49
Снимка: dramavarna.com

„Моята първа среща с Варненския театър мисля, че е започнала преди да се родя, по обясними причини – че съм трето поколение актриса в тоя театър. Първата ми роля беше още на шестгодишна възраст, защото играя още от дете в нашия театър, но като професионална роля моят дебют на сцената беше ролята на Кенди Стар от „Полет над кукувиче гнездо“ на Дейл Васерман, режисьор Станчо Станчев – един от най-хитовите спектакли на Варненския театър.

Театърът ме омагьосва с всичко – със сцената, със светлините, с това, да можеш да изиграеш в своя живот още стотици други животи, което много малко хора могат да направят, всъщност могат да го направят само актьорите.

Актьорската професия е моят живот. Това е моята религия, това е нещото, което продължава все още да ме вълнува, все още да ме интересува, все още да искам да го правя, нещото, което вероятно ме държи жива и будна. Всеки ден благодаря за това, че съм избрала тази професия, че съдбата ми е позволила да я упражнявам. И всеки ден, в който аз съм на сцената с моите колеги, мисля, че е малка частичка от щастлив миг.

Всеки актьор има трудни моменти, това не е толкова важно. Въпросът е след трудния момент да успееш да станеш. Да успееш, въпреки че ако някой те е препъвал, си се изправил. И въпреки че от краката ти тече кръв, да можеш да ходиш и да продължиш да искаш да тичаш по тази сцена, защото това е твоето призвание“, сподели актрисата Юлияна Чернева в рубриката „100 години Варненски театър“.

Юлияна Чернева в „Свекърва“
2021 година е юбилейна за Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – на 12 март преди 100 години е създаден първият професионален театър във Варна. Рубриката „100 години Варненски театър“ представя актьорите, които творят днешната биография на театъра столетник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна