Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Списание „Подслон“ събира размисли за психичното здраве

Снимка: spisaniepodslon.com

Литературното списание „Подслон“ е пространство за размисъл, споделяне и себеизразяване. 

Всеки от нас носи своя товар, своята собствена лудост, своето собствено „слонче“ на раменете си. „Подслон“ е място да поговорим за тези слончета, да ги нарисуваме, да пишем за тях и за живота си с тях. Списанието е място, където можем да оставим „слончетата“ си за малко върху топлата повърхност на хартията, вярват неговите създатели.

„Бяхме много впечатлени от отзивите и позитивната реакция на хората, които разбраха за нашия проект. Получихме много творби, не можахме да поберем всичко, но смятаме, че в първия брой успяхме да представим една много разнообразна и приятна селекция от различни гледни точки, различни гласове и се надяваме в бъдеще да успеем да продължим да го правим и може би дори още по-оригинални погледи и още повече истории да успеем да разкажем чрез списанието“, каза в предаването „Нощен хоризонт“ Мила Даскалова, която живее в Единбург, Шотландия. Там тя завършва докторантурата си по литература.

Подслон                     Снимка: Al Nik
В списанието намериха място 19 автори, като разпределението между стихотворения, прозаични текстове и визуални материали е сравнително равномерно. Списанието е малко и много компактно“, допълни Надежда Тричкова, редактор в списанието.

Освен в хартиен вариант, можете да намерите списанието и онлайн. „Подслон“ ще излиза веднъж на три месеца.

Повече можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна