Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 13-ти май започва 8-то издание на Music Elevator

Веселин Веселинов-Еко
Снимка: Ани Петрова
На 13-ти май започва 8-мото издание на Music Elevator, когато емблематичните ZONE - C и LA MIGRA се качват в една вечер на сцената на Sofia Live Club с музика на световно ниво. Започват точно в 19.30 ч. и гарантират, че всяка минута от програмата ще си заслужава.

ZONE-C - групата, създадена в сърцето на София и събрала на едно място култови джазмени, е основоположник на джаз фюжън жанра в България. Те ще представят последния си албум ”Continuum”. 

Посветен на легендарния Васил Пармаков, албумът стъпва на стари негови композиции, които продължават да вдъхновяват музикантите Веселин Веселинов - Еко, Стоян Янкулов - Стунджи, Мирослав Иванов и Васил Спасов. Наред с тях застават още големи имена като Иван Лечев, Владимир Карпаров и още други гост - музиканти.

След това на сцената ще излязат LA MIGRA, чиято музикалната одисея тръгва от САЩ, където Стоян Роянов – Я-Я (вокал, кларинет, саксофон) и Валери Ценков (барабани) обединяват усилия в търсене на идеалната музикална рецепта в миграция. Третата опорна точка в LA MIGRA е пиано-виртуозът, диригент и композитор маестро Страцимир Павлов, който също усеща какво е да си емигрант в Америка за няколко години.

Триото прави своя дебют през 2010 година и вече 11 години талантът им обединява класическото звучене, модерния подход и професионализма, поднасяйки перфектния микс от звук, визия и усещане за неземност.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура" и с помощта на нашите партньори от Ananda bakery, Sound Ninja Academy, Ритъмът на планината и медийното партньорство на БНТ, БНР, JAZZ FM. Чуйте повече в разговора на Антония Каменичка и Веселин Веселинов - Еко.

Чуйте разговора за летящите хора, демоните, музиката и непрежалимия Васко Пармаков в разговора на Антония Каменичка и Веселин Веселинов - Еко.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени