Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Реконструиране на живота“ – изложба в ИСИ

Снимка: ica-sofia.org

В пространството на Института за съвременно изкуство - София се представя иновативна, изключително интересна изложба, по-точно проект, със заглавие „Реконструиране на живота“.

Експозицията е съставена от работи на двама автори, които са подбрани заради някои общи търсения и тенденции в изкуството им – това са Александър Шелоу и Калин Серапионов, едни от утвърдените наши художници в съвременното изкуство. Александър Шелоу живее и работи в Брюксел, ръководи департамента по анимация и времеви медии.


Двете серии от движещи се образи, представени в изложбата от двамата артисти се появяват по време на първото затваряне през пролетта на 2020 г. И двамата реконструират „свят“ от фрагменти, остатъци от образи, които са и в миналото и настоящето, като връзки между пространството, възприятието.


Кураторът на изложбата „Реконструиране на живота“ Красимир Терзиев се опита да доближи слушателите до идеята и реализацията на двамата автори – Александър Шелоу и Калин Серапионов.

Изложбата може да бъде разгледана до 5 юни 2021 г.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.